O SLUČAJU SAUCHA

Karamarko o Sauchi: Oni koji viču protiv HDZ-a još gore rade u tišini

tomislav karamarko
Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2013.
u 13:49

Mi ne dijelimo ljude na nacionalnoj, rasnoj ni bilo kojoj drugoj osnovi, nego po sposobnostima i poštenju, rekao je Karamarko

Ova Kukuriku koalicija je čitavo vrijeme dok nije došla na vlast, a i dan danas funkcionira po sistemu "držite lopova", a u isto vrijeme se bavi tim istim poslom, komentirao je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najnoviju priču o poslu koji je Plinacro dao odvjetničkom uredu u kojemu je jedna od partnerica Ivana Saucha, supruga Tomislava Sauche, šefa Milanovićeva kabineta.

– Dakle, svi oni kriteriji koje su zamjerali i imputirali HDZ-u, zapravo ih ova vlada i danas primjenjuje u zapošljavanju, političkim čistkama i namještanjima poslova. To je sitnica, ali sam uvjeren da ima i puno krupnijih stvari koje možemo nazvati "s one strane". Jadno je to, oni koji najviše viču protiv HDZ-a to isto rade u tišini, ne isto nego još gore – smatra Karamarko te podsjeća kako njemu, dok je bio ministar unutarnjih poslova, nije palo na pamet kadroviranje po političkoj logici, nego su zapošljavani profesionalci.

>> Milanović: Neću prihvatiti Sauchinu ostavku

– Ja sam bio ministar koji je inzistirao da u Zakon o policiji uđe odredba po kojoj policajci ne smiju biti članovi nijedne stranke, da sam se zapravo, kad sam došao, sukobio upravo s HDZ-om čija je to vlada bila. A oni danas rade političke čistke, namještaju i grabe gdje stignu, katastrofa – kaže Karamarko koji nije posebno želio komentirati današnji rebalans proračuna. 

Ulična razmjena

– Idemo u onom smjeru što stalno govorimo – oštra, nerazumna porezna politika polako urušava cijeli sustav, guši proizvođača, guši potrošača i završit će jako loše ako što prije ne odu s vlasti – vjeruje predsjednik HDZ-a.

Iako mu premijer Zoran Milanović posljednjih dana kroz medije i sa saborske govornice poručuje kako se "samo krevelji na sve govore mržnje" koje upućuju ljudi iz stranke ili bliski stranki te kako uopće ne dolazi u Sabor, Karamarko je kazao kako on nema potrebu komentirati premijera.

– To je ta jedna ulična razmjena razgovora koju ja ne prihvaćam. Milanović sam priča, on je sad već objekt analiza mnogih stručnjaka i ne trebam ga još i ja analizirati kao protivnik u politici. Imam, naravno, svoje mišljenje, hrvatska javnost ga je dobro upoznala ovih dana, pa neka prosude treba li im takav premijer i koliko dugo. Uza sve ove negativnosti i manipulacije koje se događaju u namještanju poslova, u kadroviranju, u nepotizmu itd. – poručuje Karamarko.

"Nisam za prebrojavanja krvnih zrnaca"

Novinare je zanimalo kako komentira izjave Mladenka Spahije, predsjednika HVIDR-e Šibensko-kninske županije i predsjednika HDZ-ova odbora za branitelje koji se u nedjelju na konferenciji za novinare ne birajući riječi obrušio na premijera, pa između ostalog predložio da, citiramo, "Predsjedništvo HVIDR-e od svojih povlaštenih mirovina izdvoji 20 posto za financiranje utvrđivanja DNK Zorana Milanovića jer ne zanimaju ih njegova krvna zrnca koja su na razini jazbine, nego žele da i on konačno kaže tko je i što je".

– Takve stvari ne komentiram, nisam za prebrojavanja ničijih krvnih zrnaca, to nije politika HDZ-a. Mi ne dijelimo ljude na nacionalnoj, rasnoj ni bilo kojoj drugoj osnovi, nego po sposobnostima i poštenju. Mi smo u našoj državi imali puno problema sa sposobnosti i poštenjem, puno problema, prema tome, to je sada naša nova politika. Nisam čitao što je gospodin integralno rekao, tako da ne bih komentirao. Ako je tako kako vi kažete, ja to doista osuđujem – zaključio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Komentara 33

YU
yututu
20:22 21.03.2013.

Dorh, naravno, i dalje šuti za crvene ....

OB
-obrisani-
14:18 21.03.2013.

Da je očišćen korov u hdz bolje bi govor Karamarka odjeknuo u javnosti. Počelo bi se malo bolje razmišljati glavom a ne prstima i rukama.

TM
tom milles
22:20 21.03.2013.

SUPER LOPOVČINA KALMETA kad tad doći će pod udar USKOKA makar im sam morao dostaviti dokumente iz kojih je jasno i razvidno da jesu PLINACRO i HAC pod njegovom vlašću MRAČILI lovu na način izvlaštenja privatne imovine u ime hrvatskogaoga državnoga interesa no ustvari DRPANJA love u svoj vlastiti đep...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije